ETT RUM FÖR ALLA SORTERS UTTRYCK OCH EXPERIMENT !

"KONSTNÄRSRESERVAT"

(Fd Galleri 44 i Mellby) Öppet enligt överenskommelse !


Anette Sjölander - konstnär - Årets kulturstipendium i Lidköping 2016.
Motivering:
"Anette Sjölander, upprätthåller RUM44 i Mellby för konstnärliga experiment och laborationer. Hit kommer både nationella och internationella konstnärer, utställare och konstintresserade. Ett eget rum "A room of one´s own" (Virginia Wolf) möjliggör skapande. Genom att tillhandahålla ett fysiskt rum där kunskapsinhämtning, utställningar konstlaborationer och möten mellan människor sker; erbjuder och möjliggör Anette Sjölander på sitt djupt humanistiska och tillåtande sätt, konst att existera även på landsbygden."

http://mellbystommen.se/index.html
(Anette Sjölanders hemsida)tisdag 16 april 2013

Johan Malmström - måleri - 6, 13, 20 april

                                          Olja - Johan Malmström


Johan Malmström är en konstnär och pedagog som sedan 2009 bor och verkar i Mellby.
Han har en omfattande konstnärlig verksamhet bakom sig med utställningar, filmer och idébaserade projekt sedan mitten på 80-talet.
På Galleri 44 visar han måleri för första gången på 20 år. Målningarna gjordes alla under  2010 i ett trångt vindsrum, innan han hunnit bygga sin ateljé.
Johan har intresserat sig för konstens betydelse i samhället på olika sätt; han var en av grundarna till SOC.Stockholm, ett projekrum för kulturella, sociala och relationella experiment i Stockholm under 90-talet.
Han drev även under sju år ett delat konstnärskap tillsammans med konstnären Annika Drougge och har jobbat med teoribildning om konstens roll i det offentliga rummet.
Erfarenheterna från detta, och andra projekt har han tagit med sig till Mellby där han engagerar sig i den ultralokala kulturproduktionen. Han driver bl.a. Konsthall Mellbyskogen tillsammans med Anette Sjölander och Elisabet Larsson-Malmström och arrangerar kulturevenemang i bygdegården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar