ETT RUM FÖR ALLA SORTERS UTTRYCK OCH EXPERIMENT !

"KONSTNÄRSRESERVAT"

(Fd Galleri 44 i Mellby) Öppet enligt överenskommelse !


Anette Sjölander - konstnär - Årets kulturstipendium i Lidköping 2016.
Motivering:
"Anette Sjölander, upprätthåller RUM44 i Mellby för konstnärliga experiment och laborationer. Hit kommer både nationella och internationella konstnärer, utställare och konstintresserade. Ett eget rum "A room of one´s own" (Virginia Wolf) möjliggör skapande. Genom att tillhandahålla ett fysiskt rum där kunskapsinhämtning, utställningar konstlaborationer och möten mellan människor sker; erbjuder och möjliggör Anette Sjölander på sitt djupt humanistiska och tillåtande sätt, konst att existera även på landsbygden."

http://mellbystommen.se/index.html
(Anette Sjölanders hemsida)måndag 20 oktober 2014


                          Foto - Petra Gunnarsson
                          http://www.petragunnarsson.se/

"Händelserna utspelar sig vid en strand på Kinnekulle. 
Med vardagskonstprojektet Om kvällen när jag säger god natt till solen, vill jag bjuda in till min privata strand.
Alla har vi en sådan strand i vårt inre eller yttre. En liten tidsfrist, en lucka till ”magins värld” mitt i vardagen, där allt eller ingenting kan hända. Ett ställe att få vara. Frågan är om vi tar oss tid att lyssna in stranden i vardagens brus?
 
Jag arbetar med måleri, foto och objekt. Jag söker en penselmålad känsla i fotografiet, mer eller mindre upplöst. Bildvärlden befinner sig i ett mellanrumsområde, mellan rörelse och stillhet, ljus och mörker. Tiden är gränslös. "

PetraPetra Gunnarsson är född 1969 och uppvuxen i Mariestad. Hon var under många år verksam i Göteborg men återvände till Skaraborg 2008, först till Hjo där hon var en av initiativtagarna och projektledare för Hjo konsthall. Sedan två är tillbaka är hon bosatt på Kinnekulle. Petra är verksam som bild- och formkonstnär samt certifierad  bildterapeut.I Hästkärran: Ljudinstallation - Konstnär äter blåbärsskorpor. (samarbete mellan Petra Gunnarsson och Anette Sjölander)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar