ETT RUM FÖR ALLA SORTERS UTTRYCK OCH EXPERIMENT !

"KONSTNÄRSRESERVAT"

(Fd Galleri 44 i Mellby) Öppet enligt överenskommelse !


Anette Sjölander - konstnär - Årets kulturstipendium i Lidköping 2016.
Motivering:
"Anette Sjölander, upprätthåller RUM44 i Mellby för konstnärliga experiment och laborationer. Hit kommer både nationella och internationella konstnärer, utställare och konstintresserade. Ett eget rum "A room of one´s own" (Virginia Wolf) möjliggör skapande. Genom att tillhandahålla ett fysiskt rum där kunskapsinhämtning, utställningar konstlaborationer och möten mellan människor sker; erbjuder och möjliggör Anette Sjölander på sitt djupt humanistiska och tillåtande sätt, konst att existera även på landsbygden."

http://mellbystommen.se/index.html
(Anette Sjölanders hemsida)måndag 17 november 2014

Björn Therkelson - Housewarming party - 29 november - 14 december 2014. Vernissage lör 29 nov Kl. 14.00. Välkommen !!

Ett utställningsexperiment - EN tavla (och en soffa) i ett litet rum. Tavlan och utställningen heter Housewarming Party och omfattar representationer av c:a 25 personer av dem  som hälsat på i stugan sedan jag fick den säger konstnären Björn Therkelson, som är årets sista utställare.


Housewarming” är en internationell sed. Vänner, bekanta, släktingar och de arbetare som byggt ett nytt hus, bjuds in för att praktiskt och symboliskt initiera ett nytt boende. Åtminstone i Indien, Thailand, Frankrike och f.d. brittiska samväldesländer lever denna tradition.
Hos oss har den funnits sedan medeltiden, då gästernas gåvor bestod av ved som de brände i husets alla eldstäder. Förutom att skapa värme drev man ut de onda andar som eventuellt slagit sig ner i det obebodda huset."

Björn Therkelson


http://www.bildande.se/
http://www.svenskakonstnarer.se/start/plus_artist.php?chr=0&aid=3314
https://www.youtube.com/watch?v=FvI-e-E3Q0c
http://www.magasinett.net/2011/01/marknadstankande-inget-for-konstnarer/

Söndag 30 nov Kl. 13.30 - Fikasamtal med Björn Therkelson - "Lusten till bilder bortom orden"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar