ETT RUM FÖR ALLA SORTERS UTTRYCK OCH EXPERIMENT !

"KONSTNÄRSRESERVAT"

(Fd Galleri 44 i Mellby) Öppet enligt överenskommelse !


Anette Sjölander - konstnär - Årets kulturstipendium i Lidköping 2016.
Motivering:
"Anette Sjölander, upprätthåller RUM44 i Mellby för konstnärliga experiment och laborationer. Hit kommer både nationella och internationella konstnärer, utställare och konstintresserade. Ett eget rum "A room of one´s own" (Virginia Wolf) möjliggör skapande. Genom att tillhandahålla ett fysiskt rum där kunskapsinhämtning, utställningar konstlaborationer och möten mellan människor sker; erbjuder och möjliggör Anette Sjölander på sitt djupt humanistiska och tillåtande sätt, konst att existera även på landsbygden."

http://mellbystommen.se/index.html
(Anette Sjölanders hemsida)torsdag 24 september 2015

Stig Lundström har avlidit......

Stig Lundström var en trevlig bekantskap och jag kommer att sakna hans tankar som han delade med sig av ......han skrev boken "Den känslige symbolisten" om konstnären Göte Hultqvist bl.a ....och mycket mer som går att läsa i länken här nedan......nu fortsätter väl samtalen i himlen med sin vän Göte Hultqvist må jag tro !!!

Här läser Stig Lundström ur sin bok på ett vernissage på RUM 44 (på den tiden Galleri 44) och fick applåder som vilken "rockstjärna" som helst.....minns honom som en öppen o glad man med mycket humor och allvar. 

Anette Sjölander


http://www.lidkopingssallskapet.se/150918.htm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar